Bij deze wedstrijd werden de kinderen en jongeren uitgedaagd om zich de vraag te stellen wat ‘Christen zijn vandaag’ voor hun inhield. De bedoeling was om dit op een creatieve manier te tonen en een werkje in te sturen. De winnaars zijn ondertussen reeds bekend!

In de categorie van de jonge tieners gaf Riccardo Masia met een eenvoudig maar zeer sterk beeld de essentie van christen zijn weer: twee mensen die hand in hand staan, met als uitleg: ‘Christen zijn doe je niet alleen, maar samen’. Bram Moriën verraste dan weer met een creatieve en kleurrijke inzending: ‘Jezus leeft in elke jongere’.

In de categorie van de oudere tieners kozen we voor de chris-tool van Benjamin Pauwels: ‘Christenen zijn veelzijdig, net zoals dit instrument. Dus leer je leven te bespelen zodat je het beste anderen kan helpen in vele aspecten! Dan zal je het echte christen-gevoel gevonden hebben.’ We nodigen iedereen uit om de veelzijdige werking van deze chris-tool zelf te ontdekken tijdens een bezoekje aan de tentoonstelling in de kerk!

Bij de twintigers gaat de prijs naar de poëtische inzending van Ruben Baeten: ‘het magische gevoel’.

 Stil, te stil

Wees alleen
met uw gedachte
ontdek het magische gevoel

Nadenken, beleven, vertrouwen
Respecteer uw innerlijke waarden
beleef ze, vertrouw ze
ontdek het magische gevoel

In groep of alleen
wees jezelf
vertrouw in u eigen en in de groep
ontdek het magische gevoel

Mysterie en onwetendheid
bewandel het belichte pad
u wordt gesteund in alles wat je doet
ontdek het magische gevoel

Een verdwenen waarde
maar toch zo aanwezig
Adoreer het wonder
ontdek het magische gevoel

Ruben Baeten

WERKJE VAN BENJAMIN PAUWELS

WERKJE VAN BRAM MORIËN

WERKJE VAN RICCARDO MASIA

De redactie zal de prijzen overhandigen aan de jongeren: onze vier winnaars krijgen elk een fris inspirerend boek voor moderne jonge gelovigen. Daarbij krijgen Riccardo, Bram en Benjamin ook nog een stapel leuke stripverhalen terwijl Ruben zich mag verheugen op een geschenkbon van de Fnac.

Een grote proficiat aan onze vier winnaars maar ook aan al die andere deelnemers die het de jury niet gemakkelijk gemaakt hebben om te kiezen!

Andere Inzendingen

De wedstrijd is afgesloten, mooie werkjes werden ingeleverd. Ze zijn te bezichtigen in de Sint-Quintinus kerk, maar hier alvast een voorsmaakje!