De inschrijfmethode voor het vormsel

Heb je besloten dat jij op 7 mei 2017 gevormd wil worden en daarbij wil meedoen aan onze activiteiten? Super! En heb je in een van de vorige jaren ook al een zoon of dochter via deze website ingeschreven?

Dan kan je volgend stappenplan volgen.

Algemene inschrijving

1. Kies je traject voor het vormsel in het menu Levensmomenten > Vormsel > Traject Vormsel.
  2. Aangezien je reeds een kind inschreef, heb je nog een gebruikersnaam. Dit is waarschijnlijk de naam van je kind dat je voorheen inschreef en het daarbij horende paswoord. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en klik vervolgens op aanmelden (indien je het wachtwoord niet meer weet, zie onderaan deze pagina).
  3. Vul het inschrijfformulier in (dit is waar alle informatie over jouw kind, zijn ouders, het doopsel etc gevraagd worden). Je kan hier gewoon alles invullen van het kind dat dit jaar zijn of haar vormsel wenst te doen.
  4. Je ontvangt een mail ter bevestiging van je inschrijving (Onderwerp: “Reservering in behandeling.”) Later ontvang je een bevestigingsmail met als onderwerp “Reservering bevestigd”.
  5. Je algemene inschrijving is nu in orde. Vergeet niet om de betaling nog in orde te maken en in te schrijven voor een jaarengagement of keuzeactiviteiten (hiervoor moet je niet wachten tot je inschrijving bevestigd is).
    1. De inschrijving voor de vormselvoorbereiding van Centrum/Halveweg/Terdonk is definitief na storting van 35 euro op rekeningnummer BE56 2350 2206 5488 van “Catechese Sint-Quintinus” als bijdrage in de kosten van de vormselvoorbereiding (persoonlijke vormselfoto en de groepsfoto’s inbegrepen).

Inschrijven keuze-activiteiten

1. Ga naar de lijst met keuze-activiteiten of jaarengagementen.
  2. Klik op de activiteit die je graag wilt doen.
  3. Zorg dat je ingelogd bent met je gebruikersnaam en wachtwoord, vervolgens vul je de voor- en achternaam van de vormeling in en klik je op “Inschrijven”.
  4. Je zal opnieuw eerst een mail met “reservering in behandeling” en later een bevestiging krijgen.
  5. Opgelet: Noteer zelf goed wanneer jouw activiteit zal doorgaan! Indien er nog informatie ontbreekt, kom dan zeker nog eens kijken op een later tijdstip. In de aanloop naar de activiteit zal er een update verschijnen bij de uitleg van de activiteiten.

Wachtwoord vergeten

1. Klik op de link “Wachtwoord vergeten?”
  2. Geef hier ofwel de gebruikersnaam (vermoedelijk van je reeds gevormde kind) of het e-mailadres dat je reeds gebruikte in.
  3. Je ontvangt nu een mail met als titel: “[Federatie Zonhoven] Wachtwoord resetten” (Controleer ook je spam als je niets ontvangt).
  4. Volg de link onderaan deze mail, zo kom je op een pagina waar een wachtwoord gesuggereerd staat, maar dit kan je aanpassen naar je eigen keuze.
  5. Klik op wachtwoord instellen als je een wachtwoord gekozen hebt.
  6. Je komt nu op een pagina waarop staat: “Je wachtwoord is opnieuw ingesteld. Inloggen”
  7. Om makkelijk verder te werken, kan je gewoon terug naar de federatiewebsite gaan en vervolgens naar het traject van jouw keuze gaan. Bij het aanmelden moet je nu gebruik maken van je nieuwe wachtwoord.

Wijzigen wachtwoord

1. Wanneer je ingelogd bent kan je je wachtwoord aanpassen. Klik op ‘Federatie Zonhoven’ in de zwarte balk bovenaan de pagina en vervolgens ‘Profiel’. OF je kan rechtsklikken op je naam in de linkerbovenhoek en kiezen voor ‘Profiel wijzigen’.
  2. Onder het titeltje ‘Over jezelf’ kan je een nieuw wachtwoord ingeven en opnieuw bevestigen.
  3. Vergeet dan niet te klikken op ‘Profiel bijwerken’.

Vraag of hulp nodig?

Mail: vormsel@federatiezonhoven.be