Met de belbus naar de kerk!

Met de gewone lijnverbindingen kun je maar een beperkt aantal verplaatsingen binnen Zonhoven maken. Maar met de belbus kom je al een heel eind verder!

Iedereen die dat wil, kan een rit met de belbus bestellen. Je kunt overal waar een bushalte is, afspreken om te kunnen in- en uitstappen en zo een rit maken die niet binnen het bestaande rittentraject valt. Sinds de belbus er is, zijn er zelfs extra haltes voorzien waar enkel de belbus stopt. Je kunt daarmee vaak een halte dichter bij huis kiezen dan met de gewone bus.

Je hoeft je nergens vooraf te registreren: neem gewoon de telefoon en bel naar het juiste nummer. Daar helpt een telefonist je verder. Misschien wordt er dan een klantennummer aangemaakt (waar hieronder naar verwezen wordt).

Hoe regel je een rit met de belbus?

Als je een rit met de belbus wilt reserveren, moet je minstens 1 uur vooraf contact opnemen met de belbuscentrale. Je kunt maximaal 1 maand vooraf een rit reserveren. Bij een reservatie heeft de belbustelefonist de volgende gegevens nodig: naam of klantnummer, dag en het gewenste uur van vertrek en aankomst, op- en afstaphalte.

Met de rolstoel

Je kunt als rolstoelgebruiker gebruik maken van een rolstoeltoegankelijke rit. Belangrijk hierbij is dat je hiervoor op een weekdag een reservatie moet maken. Reserveer minstens 1 dag en bij voorkeur 2 dagen op voorhand je rit bij de belbuscentrale. Let wel: niet alle ritten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na je aanvraag bekijkt de belbustelefonist of de gevraagde rit toegankelijk is. Daarna belt hij je terug om je op de hoogte brengen van het resultaat.

Contactgegevens belbuscentrale

tel. 011 85 03 00

Doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen kunnen reserveren via fax of e-mail:

e-mail belbus.limburg@delijn.be

fax 011 85 03 02

Openingsuren belbuscentrale

Weekdagen van 06.00 tot 19.30 u.

Zaterdag van 07.30 tot 17.00 u.

Zon- en feestdagen van 07.30 tot 15.00 u.

Meldpunt Federatie

Als eigen vervoer of de (bel-)bus geen opties zijn om naar een viering te komen, dan kun je misschien gebruik maken van het meldpunt in onze federatie. Om je te melden kun je terecht op onze federatiesite; je kunt gebruik maken van de formulieren die achteraan in de kerken liggen.